неделя, 2 март 2014 г.

#ДЕОС

Вчера бях на представянето на Движение за Европейско Обединение и Солидарност - ДЕОС.
Движението представиха Жустин Томс, Миряна Захариева, Михаил-Ернесто Михайлов, Емил Георгиев и Дарин Стойков. Познавам Жустин от десет години, с нея сме работили по много проекти, с всички тези хора съм се виждала много пъти на #ДАНСwithme, с някои сме в Протестна мрежа, много пъти сме си говорили какво можем да направим, за да излезе България от това блато.
Е, ДЕОС е тяхното решение.
Идеята на ДЕОС е да обедини хора, които не искат да търпят политика на зависимости, т.н. партийни ГМО-та., хора, които поставят здравия разум и свободата над традиционните концепции за ляво и дясно.

Основните насоки на ДЕОС са: 

  • Правоприлагане
  • Образование
  • Устойчиво развитие

След 260 дни на протести срещу глухи и нагли управляващи минахме през много настроения от еуфория до отчаяние, но засиленото полицейско присъствие пред парламента си стои и брани барикадиралите се вътре политици от всенародната любов, а те продължават да ни набутват все по-дълбоко в дългосрочни, опасни и скъпи проекти.
Опорните точка на сценаристите на властта "за какво ви е оставка", "протестиращите искат да върнат Бойко" и "няма смислена алтернатива", "няма за кого да гласувате", "всичко е безмислено", "търсете Терминал 2", както и поредния грозен проект на "цензурирания", щедро финансиран и шумно промотиран, може и да заблудят някого, но се надявам, че няма да заблудят всички.
Защото съм сигурна, че в България все още има честни, умни и отговорни хора, които търсят устойчиви решения за едно по-достойно бъдеще, без опорни точки, без бомбастични обещания, със стремеж към яснота и прозрачност, ясни приоритети и без финансови зависимости.
Мисля, че такива хора са се сърбали, претеглили са плюсовете и минусите и са се решили да направят направят Движение за Европейско Обединение и Солидарност - ДЕОС.
ДЕОС ще се финансира от членски внос и дарения, определено няма да разполага с огромен бюджет, хората са непрофесионални политици (което е страхотно) и искат да живеят и да работят в България.
Тук е страницата им във Facebook.
На мен идеите на ДЕОС ми прозвучаха трезво, смислено и убедително и искрено им желая успех.


Още по темата за вчерашната среща от Денислав, Фружин и Събина и от учредителите Жюстин, Емил, Мишо, Миряна и Дарин.

Няма коментари: