Потопихме клечките във вода за един час, за да не изгорят при печенето.
Стопихме на водна баня едно блокче шоколад ION ~ 200 гр. (Един такъв голям, продава се в метро в опаковки от по две блокчета по един килограм, натурален е, много твърд и е много ароматен.)
Към топлия шоколад добавихме 125 гр. масло, Алета искаше до го разтопим, но топлината на шоколада беше достатъчна.
После още половин чаша кафява захар, ванилия, половин лъжичка сол, едно яйце, две чаши бяло брашно и четвърт чаша какао на прах.
Тестото се разделя на две части.
За 10 мин. го сложихме в камерата, да стегне.
После върху восъчна хартия сложихме тестото и разточихме тънки половинки около 5 мм.
На снимката се вижда каква е дебелината и се режат формичките.
На снимката се вижда каква е дебелината и се режат формичките.
Клечките подсушихме с кърпа.
В тавата пак върху восъчна хартия наредихме последователно долното сърце, върху него поставихме клечката и после горното сърце. Леко притисквахме по края двете части, за да се залепят.
Пекат се за 12 минути, които Алета много стриктно следеше при температура 190 градуса.
После като изстинаха ги намазахме с разтопен шоколад. :)
И накрая опаковахме всяко сърце в целофан.
Останаха ни панделките, че стана много късно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар